Ministre vil hjælpe danskerne med sund mad

KORT NYT: Sundhedsminister Astrid Krag og fødevareminister Mette Gjerskov præsenterede onsdag en ny forebyggelsespakke til kommunerne, som skal få danskerne til at spise sundere.
Anne Justesen

Kommunerne har den lokale kontakt til de yngste og de unge i vores samfund. Det er her, vi for alvor skal sætte ind, når vi skal gøre fremtidens forbrugere sultne efter det sunde alternativ.

Mette Gjerskov
Fødevareminister
Fakta
Formålet med forebyggelsespakken om mad og måltider er at understøtte og kvalificere kommunernes arbejde med at gennemføre relevante indsatser for at fremme sund mad og gode måltidsvaner for borgerne.

Kilde: Fødevarestyrelsen

For mange danskere lider af sygdomme og helbredsproblemer, fordi de spiser for usundt. Det vil sundhedsminister Astrid Krag (SF) og fødevareminister Mette Gjerskov (S) nu forsøge at rette op på.

Astrid Krag offentliggjorde derfor onsdag en forebyggelsespakke, som skal hjælpe med at fremme en sundere livsstil:

"Mange mennesker har det som jeg. Vi vil egentlig gerne leve sundere, men mangler måske nogle gange lidt vejledning og et skub i den rigtige retning. Og der er rigtig meget at vinde både for den enkelte og for samfundet, hvis folk begynder at spise lidt sundere. Og det kan forebyggelsespakken bidrage til," siger Astrid Krag i en pressemeddelelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00