Minkavler: "Der er rigtigt mange, som vil starte op igen, men de er bange for at sige det offentligt"

Minkavlerne lever fortsat i uvished om, hvorvidt erhvervet igen bliver tilladt i Danmark fra nytår, hvor dvaleordningen står til at udløbe. "Det er klart, at der snart skal træffes en ny beslutning," udtaler Rasmus Prehn. 

"Mange ringer til mig og siger, at de gerne vil starte op igen, men de vil ikke have deres navn frem," siger minkavler Erik Westergaard. Han skyder på, at mindst 30 - men nærmere 75 - minkavlere ønsker at genoptage erhvervet. Arkivfoto. 
"Mange ringer til mig og siger, at de gerne vil starte op igen, men de vil ikke have deres navn frem," siger minkavler Erik Westergaard. Han skyder på, at mindst 30 - men nærmere 75 - minkavlere ønsker at genoptage erhvervet. Arkivfoto. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Forbuddet mod at drive minkavl i Danmark står egentlig til at udløbe 31. december 2021, men dvaleordningen - der giver minkavlere muligheden for at lægge deres produktion i dvale - kan forlænges med et år. 

Selvom alle coronarestriktioner er ophævet, og covid-19 ikke længere kategoriseres som en samfundskritisk sygdom har regeringen dog endnu ikke meldt ud, hvad der skal ske med minkavl i Danmark fra årsskiftet. 

Tiden er dog knap for de minkavlere, der drømmer om at starte erhvervet op igen fra nytår. 

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00