Mogens Jensen: Brug for mere viden om økologers brug af sprøjtemidler

SPRØJTEFORBRUG: Fødevareminister Mogens Jensen (S) ønsker at få et nærmere kendskab til økologiske bedrifters brug af sprøjtemidler, men har ikke lagt sig fast på, hvordan det kan ske.

Mogens Jensen (S) ser gerne, at man får nærmere kendskab til økologiske bedrifters brug af sprøjtemidler.
Mogens Jensen (S) ser gerne, at man får nærmere kendskab til økologiske bedrifters brug af sprøjtemidler.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det vil være hensigtsmæssigt, at det er muligt at trække data på anvendelsesomfanget i økologi, da det gør det nemmere at tage stilling til, om der er behov for nye administrative redskaber og regler for at styre anvendelsen.

Økologisk Landsforening
Høringssvar

Fremover bør det fremgå af en sprøjtejournal, som alle landmænd skal udføre, om en bedrift er autoriseret til økologisk drift.

Det mener Økologisk Landsforening, der i et høringssvar til et lovforslag om kemikalier forklarer baggrunden for sit ønske.

"Det vil være hensigtsmæssigt, at det er muligt at trække data på anvendelsesomfanget i økologi, da det gør det nemmere at tage stilling til, om der er behov for nye administrative redskaber og regler for at styre anvendelsen," skriver landsforeningen.

0:000:00