Mogens Jensen: ”Man må ikke tage det politiske personligt”

INTERVIEW: Tager man det politiske personligt, risikerer man også at gå personligt ned på det, siger Mogens Jensen (S), der er blevet interviewet i Altingets julekalender. 

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

"Det har været ’the perfect storm’, og flere forskellige begivenheder har ført til, at det endte, som det gjorde. Men jeg har været i politik i så mange år, at jeg ved, hvilke risici der er forbundet med det."

Mogens Jensen
Næstformand, Socialdemokratiet
Fakta

Politisk julekalender med hovedpersoner fra 2020  

2020 har været et heftigt år i dansk politik. I Altingets julekalender taler vi hver dag frem mod jul med en politiker, embedsmand eller anden aktør, som har haft et særligt begivenhedsrigt år. 
Vi spørger dem om alt fra juletraditioner, tro og det forgangne år til politiske forbilleder, svære beslutninger og håb for det nye år.

Mød blandt andre nuværende og tidligere ministre, nyudsprungne borgmesterkandidater og nogle af dem, der har gjort sig bemærket i Metoo eller ved årets mange pressemøder. 

I dag kan du møde Mogens Jensen, som for nylig måtte trække sig som fødevareminister på grund af håndteringen af minksagen. 

Mogens Jensen blev født 31. oktober 1963 i Nykøbing Mors. 
Han er næstformand for Socialdemokratiet og er medlem af Kulturudvalget, Finansudvalget samt Udenrigspolitisk Nævn. 

Hvad har du brugt din tid på, siden du måtte trække dig som minister?
Jeg har slappet af. Det trængte jeg til efter at have været igennem et hårdt arbejdsforløb og en voldsom tur i medierne.

Det var et meget hektisk forløb, så det var godt at kunne trække sig tilbage og være sammen med min kæreste, venner og familie. Og det er sådan set det, jeg har brugt en uges tid på.

Hvad tænkte du selv om at blive hovedperson i S-regeringens første krise?
Det havde jeg selvfølgelig aldrig forudset eller forventet. Det har været ’the perfect storm’, og flere forskellige begivenheder har ført til, at det endte, som det gjorde. Men jeg har været i politik i så mange år, at jeg ved, hvilke risici der er forbundet med det. Jeg ved, hvad der er sket, og jeg har ikke noget at skjule. Jeg var længe mentalt forberedt på at tage den nødvendige konsekvens af sagen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00