Naturkommission har stor opgave forude

STATUS: De grønne organisationer roser Natur- og Landbrugskommissionens pejlemærker for bedre natur, men påpeger, at det afgørende bliver kommissionens politiske anbefalinger.
Foto: www.colourbox.com
Anders Jerking
Godt begyndt er hverken halvt eller helt fuldendt. Sådan er de grønne organisationers reaktion på Natur- og Landbrugskommissionens syv pejlemærker, som udkom onsdag.

Kommissionen udsendte en 559-siders status over tilstanden for dansk landbrug og natur, og derudover udkom kommissionen med syv pejlemærker, som skal sætte rammerne for dens videre arbejde frem mod de politiske anbefalinger, der skal afleveres til foråret.

Flere af pejlemærkerne handler om regulering af landbruget, hvor kommissionen især understreger, at reguleringen skal være mere målrettet, differentieret og lokalt baseret.

Pejlemærke nummer 2 handler om natur. Her slår kommissionen fast, at naturen har det for dårligt. "Der skal skabes mere natur, så vi får flere, større naturområder og mere sammenhængende natur." Desuden skal der sikres bedre pleje og beskyttelse af naturen i både skove og det åbne land.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00