Debat

Nestlé: Fødevareindustrien må hele tiden forbedre sig

DEBAT: Industrien bærer et stort ansvar for forbrugernes sundhed, og den skal derfor være med hele vejen ved at producere og levere sundere og mere bæredygtige fødevarer, skriver kommunikationschef for Nestlé Danmark Martin Broberg.
"Fødevareindustrien skal først og fremmest ikke bare være sig sit medansvar for folkesundheden bevidst. Den skal også hele tiden være i stand til at udvikle sundere og bedre fødevarer samt følge forbrugernes krav til deres madvarer – for at kunne kommunikere troværdigt om sig selv," skriver Martin Broberg.
"Fødevareindustrien skal først og fremmest ikke bare være sig sit medansvar for folkesundheden bevidst. Den skal også hele tiden være i stand til at udvikle sundere og bedre fødevarer samt følge forbrugernes krav til deres madvarer – for at kunne kommunikere troværdigt om sig selv," skriver Martin Broberg.
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

For det kan og skal aldrig kun være befolkningens, politikernes, myndighedernes eller andres ansvar, at de fødevarer, som industrien producerer og markedsfører, har en positiv virkning på forbrugernes sundhed. Industrien skal være med hele vejen – både ved at producere fødevarer så bæredygtigt som muligt med størst mulig respekt for verdens knappe naturressourcer og ved at levere sunde, gode fødevarer til forbrugerne.  

Martin Broberg
Kommunikationschef hos Nestlé Danmark
Fakta

Deltag i debatten!

Send dit indlæg til [email protected]  

Af Martin Broberg
Kommunikationschef hos Nestlé Danmark
 
Direktøren for kagefabrikken så mere frustreret ud end en cykelrytter, der en sidste gang drejer hovedet for at konstatere, at forfølgerne netop er ved at indhente ham efter en hel dag alene i front i de franske alper.
 
"Ved du hvad?," sagde han til mig og fortsatte: "Der er en af vores kager, der næsten kun indeholder naturlige konserveringsmidler, og alligevel er den lige blevet hængt ud på TV som et synonym på et produkt med e-numre."
 
Jeg har endnu ikke glemt direktørens ansigtsudtryk – eller hans fortælling om arbejdet med at reducere antallet af e-numrene i fabrikkens kager. Det er ellers efterhånden mange år siden.
 
Og historien er mig en evig erindring om, at fødevareindustrien først og fremmest ikke bare skal være sig sit medansvar for folkesundheden bevidst. Den skal også hele tiden være i stand til at udvikle sundere og bedre fødevarer samt følge forbrugernes krav til deres madvarer – for at kunne kommunikere troværdigt om sig selv.
 
I Danmark mener seks ud af 10, at de selv har ansvaret for deres egen sundhed. Ifølge en undersøgelse, som Nestlé Norden har fået YouGov til at foretage blandt danskerne i aldersgruppen 18-74 år om deres madvaner og holdninger, angiver 62 procent af danskerne, at de mener, de selv har ansvaret for at få den rette ernæringsmæssige balance i deres samlede kost, mens ni procent mener, at fødevareindustrien har ansvaret.*   
 
I Nestlé mener vi, at det er vores og den globale fødevareindustris eksistensberettigelse at udvikle bedre og sundere fødevarer, og som verdens største fødevarevirksomhed ser vi det som vores rolle og ansvar at være blandt de førende på dette område. 
 
I næsten 150 år har Nestlé udviklet og forsket i fødevarer og drikke, og i dag arbejder 5.000 mennesker på verdensplan hver eneste dag i vores 40 forsknings- og udviklingscentre verden over.
 
Vi arbejder løbende på dels at udvikle nye produkter, dels at forbedre eksisterende produkter. Alene i 2013 forbedrede Nestlé næsten 8.000 produkter i forhold til at reducere deres indhold af salt, sukker og fedt, som Nestlé globalt har et særligt fokus på. 
 
Vores strategi bygger på ernæring, sundhed og velvære, og det betyder bl.a., at ethvert produkt i sin kategori skal være det sundere valg.
 
Baseret på anbefalinger fra bl.a. WHO udviklede vi i 2004 "Nestlé Nutritional Profiling System", der er en metodologi, som sikrer, at ethvert af Nestlés produkter internt vurderes op imod et specifikt sæt ernæringsmæssige kriterier med det formål at kunne opfylde betingelser for at kunne indgå i en balanceret og varieret kost.
 
For det kan og skal aldrig kun være befolkningens, politikernes, myndighedernes eller andres ansvar, at de fødevarer, som industrien producerer og markedsfører, har en positiv virkning på forbrugernes sundhed. Industrien skal være med hele vejen – både ved at producere fødevarer så bæredygtigt som muligt med størst mulig respekt for verdens knappe naturressourcer og ved at levere sunde, gode fødevarer til forbrugerne.  

*Kilde: Undersøgelsen er udført af analyseinstituttet YouGov for Nestlé Danmark i perioden 7. -17.11 2013. I alt 1.006 CAWI interviews er gennemført i den danske befolkning i aldersgruppen 18-74. 
 
 
 
 
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00