NNF og Dansk Metal sætter fusionsplaner i bero

MODSTAND: En forventet fusion fra årsskiftet mellem Fødevareforbundet NNF og Dansk Metal er i første omgang udskudt.

I november 2014 glædede forbundsformand Ole Wehlast sig over, at hovedbestyrelsen var enige om at gå videre med fusionsplaner med Dansk Metal. Nu vil bestyrelsen genoverveje planerne.
I november 2014 glædede forbundsformand Ole Wehlast sig over, at hovedbestyrelsen var enige om at gå videre med fusionsplaner med Dansk Metal. Nu vil bestyrelsen genoverveje planerne.Foto: Fødevareforbundet NNF
Sine Riis Lund

Hovedbestyrelsen i Fødevareforbundet NNF vender tommelfingeren nedad for en fusion med Dansk Metal allerede fra årsskiftet. Det sker efter et møde i bestyrelsen i juni måned og et forår, hvor der har været forhandlet om en fusion mellem de to parter. 

I stedet vil hovedbestyrelsen nu træffe beslutningen på den ordinære kongres i efteråret 2016. Oprindeligt var planen ellers at tage stilling til spørgsmålet på en ekstraordinær forbundskongres i efteråret 2015, så fusionen kunne gennemføres pr 1. januar 2016.

Samtidigt betyder mødet, at NNF nu vil udarbejde et beslutningsgrundlag om Fødevareforbundets fremtid som et selvstændigt forbund. Næste år får kongressen således mulighed for at træffe en beslutning på baggrund af to forskellige scenarier om henholdsvis en selvstændig fremtid og en fusion med Dansk Metal.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00