Ny fælles temadebat: Er biosolutions fremtiden for den grønne omstilling af miljøet, fødevarer og landbruget?

Naturens egne mekanismer er for mange en vigtig del af den grønne omstilling, men hvor og hvordan skal disse biosolutions bidrage til et mere bæredygtigt miljø og landbrug i Danmark? Det inviterer Altinget til fælles temadebat om.

Foto: Tom Little/Reuters/Ritzau Scanpix
Caroline Boas

Biosolutions synes at være et voksende emne, når snakken falder på bæredygtige omstillinger af samfundet.

Konkret dækker begrebet biosolutions over de løsninger, der udnytter naturens egne mikroorganismer – såsom enzymer, bakterier, gærceller og naturlig plantebeskyttelse – igennem fermentering og bioraffinering. Dermed minimeres miljøbelastende og skadelige elementer som pesticider, kemiske stoffer og fossile brændstoffer.

I miljøkredse samt på landbrug-og fødevareområdet er der derfor stor interesse i, at flere tiltag og den fremtidige udvikling tapper mere ind i bioteknologiens mange muligheder. Det er ikke blot de store mængder af grønne løsninger, men også en række erhvervs-, forsknings- og eksportmæssige årsager, der gør biosolutions til et spændende emne i og for Danmark.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024