Ny kvoteaftale skærper regler for ålefiskeri og fortsætter kameraordning i Kattegat: ”Biologerne har sat havariblink og sirener til”

De europæiske fiskeriministre er blevet enige om en aftale, der fastsætter kvoterne for 2022 i Skagerrak, Kattegat og Nordsøen. Aftalen får kritik fra flere sider, men den danske minister ser alligevel lyspunkter.

Kvoteaftalen er en pose "blandede bolsjer" med "overvægt af syrlige drops", lyder analysen fra fiskeriminister Rasmus Prehn (S). 
Kvoteaftalen er en pose "blandede bolsjer" med "overvægt af syrlige drops", lyder analysen fra fiskeriminister Rasmus Prehn (S). Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Der bliver strammet op på reglerne for ålefiskeriet i hele Danmark, og i Kattegat skal fiskere uden selektive redskaber have installeret kameraovervågning, hvis de vil have adgang til en ekstra mængde torsk som bifangst. 

Det er et par af resultaterne af den aftale for næste års fiskekvoter, som EU’s fiskeriministre blev enige om tirsdag formiddag.

Aftalen gælder for fiskeriet i blandt andet Nordsøen, Skagerrak og Kattegat og er ifølge fiskeriminister Rasmus Prehn (S) at betegne som en ”pose blandede bolsjer” med en ”overvægt af syrlige drops”.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00