Ny mærkeordning skal stoppe madspild

KORT NYT: REFOOD er navnet på en ny mærkeordning, som skal være med til at nedbringe madspild og støtte genanvendelse. Bag ordningen står kendte foreninger og organisationer.

Refood-mærket skal tildeles restauranter, hoteller, kantiner og andre fødevareproducenter, som forpligter sig til at implementere minimum tre madspildsreducerende initiativer og igangsætte en ordning for genanvendelse af madaffald. 

Målet er, at nå 10.000 medlemmer inden 2020 - bag det ambitiøse mål står Danmarks største frivillige bevægelse mod madspild Stop Spild Af Mad, forskerparken Agro Business Park, erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, leverandøren af fødevareløsninger Unilever Food Solutions og genanvendelsespartneren Daka ReFood, der indsamler og genanvender madaffald og brugt friturefedt til grøn energi, som alle har været med til at stifte mærket. 

Mærket, som er gratis, skal signalere, at fødevareproducenten arbejder for bæredygtige løsninger.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00