Analyse af 
Andreas Arp

Ny sæson: Jacob Jensen kan få svært ved at leve op til sit løfte til landmændene

I sit første halve år som fødevareminister fortalte Jacob Jensen (V) landmændene, at han vil gøre deres arbejde lettere. Både løftet og ministeren selv bliver nu sat på prøve i et efterår, hvor der venter svære beslutninger om både CO2-afgift, dyrevelfærd og fiskeriets fremtid.

Efter et relativt stille forår byder den nye politiske sæson på store udfordringer for fødevareminister Jacob Jensen (V).
Efter et relativt stille forår byder den nye politiske sæson på store udfordringer for fødevareminister Jacob Jensen (V).Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Danskerne har ikke haft mange muligheder for at lære deres nye fødevareminister at kende det seneste halve år. Det kan meget vel komme til at ændre sig snart.

Jacob Jensen (V) er blandt SVM-regeringens mest ukendte ministre, men genlæser man de fødevarepolitiske passager i regeringsgrundlaget, er der gode chancer for, at flere kan pege fødevareministeren ud, når 2023 bliver til 2024.

I efteråret må V-ministeren derfor også forberede sig på at blive testet for alvor, efter en vellykket, men også stille start på drømmejobbet som regeringens chef for fødevarer, landbrug og fiskeri.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024