Ny turbo på udskældt økologiforordning

ØKOLOGI: Modstræbende EU-politikere arbejder videre med nye regler for økologi, som er blevet kritiseret af både økologer, forbrugere og en række lande, på trods af at EU-Kommissionen på en såkaldt dødsliste kun har givet forslaget seks måneder at leve i.

EU's nye økologiforordning vil lægge mere kontrol ud i butikkerne.
EU's nye økologiforordning vil lægge mere kontrol ud i butikkerne.Foto: www.colourbox.com
Rikke Albrechtsen

Vi har omkring 40 ændringsforslag til forordning. For mere end halvdelen af dem gælder det, at hvis vi ikke får dem igennem, så var det langt bedre at skrotte Kommissionens forslag.

Lars Holdensen
Seniorkonsulent, Landbrug & Fødevarer

BRUXELLES: Flere danske parlamentarikere vil hellere smide EU’s nye økologiforordning ud ad vinduet end arbejde videre med den. Alligevel tegner der sig et momentum i forhandlinger på EU-plan for nye regler for økologers virke på europæisk grund, selv om forslaget er endt på en såkaldt dødsliste fra EU-Kommissionen over love med en tvivlsom fremtid.

Som led i den nytiltrådte EU-Kommissions oprydning i forslag, der vurderedes at være ved at strande i lovgivningssystemet, gav Kommissionens første-næstformand Frans Timmermans i december måned forslaget seks måneder at leve i for at se, om det kunne give ny vind i sejlene.

Det har givet EU-lovgiverne i både Europa-Parlamentet og Ministerrådet et fornyet incitament til at kaste sig over forhandlingerne. Hvis den foreløbige køreplan fra de to institutioner holder, vil det betyde, at der måske allerede fra maj måned vil ligge en holdning klar fra begge parter. Derfra kan der være kort til en endelig aftale.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00