Debat

Ny uddannelse er spild af penge

DEBAT: Sundhedsstyrelsen tilbyder uddannelse af flere vægt-stoprådgivere, men uddannelsen er spild af penge mener formanden for Kost og Ernæringsforbundet.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Ghita Parry, formand Kost & Ernæringsforbundet. 

Her i sommer har jeg dag efter dag kunnet læse i min avis, at der er blæst til kamp mod fedme. Danskere med alt for meget på sidebenene skal reddes og af med de overflødige kilo. Selvfølgelig i den gode sags tjeneste.

For at komme i gang med kampen har kommunerne brug for tropper til de forreste linjer. Vægt-stoprådgivere eller -konsulenter, om man vil. Som hjælp til at sikre kommunerne det nødvendig antal vægt-stoprådgivere har Sundhedsstyrelsen oprettet en uddannelse af netop vægt-stoprådgivere.

Der er allerede uddannet 320 rådgivere, og der er slået 95 nye uddannelsespladser op.
Uddannelsen henvender sig til sundhedspersonale, som blandt andet professionsbachelorer i ernæring og sundhed med speciale i klinisk diætetik - lad os for nemhedens skyld kalde dem for diætister.
Uddannelsen af vægtstoprådgivere får kæden til at hoppe af for mig.

Jeg har svært ved at finde en god grund til, at samfundet bruger næsten 18.000 kroner på at uddanne en vægtstoprådgiver, når der allerede er brugt penge på at uddanne topkompetent arbejdskraft på området.

Ghita Parry
Formand for Kost & Ernæringsforbundet

Topkompetent arbejdskraft
Jeg har svært ved at finde en god grund til, at samfundet bruger næsten 18.000 kroner på at uddanne en vægt-stoprådgiver, når der allerede er brugt penge på at uddanne topkompetent arbejdskraft på området.

- Diætister ved, hvilken kost, der er god for menneskekroppen

Foto:

- Diætister ved, hvor meget energi den enkelte krop har brug for

- Diætister kan udarbejde en diætplan, der passer til det enkelte menneske

- Diætister kan motivere personer til at tabe sig.

Det er de områder, en vægt-stoprådgiver skal arbejde med i kommunerne.

Penge at spare
Sundhedsstyrelsen kunne spare alle de penge, de bruger på at uddanne flere hundrede sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter og endda diætister til vægt-stoprådgivere på en uddannelse, der tager 10 dage. Ja, 10 dage.

Ville du sende din bil til reparation hos mig, hvis jeg lige øver mig i 10 dage på at skille en motor ad og samle den igen? Jeg tvivler. Selv en mekaniker har flere års uddannelse og erfaring bag sig, inden han tager i mod din bil på værkstedet.

Vi er i en tid, hvor økonomien - især en sund økonomi - fylder meget i den offentlige debat. Og med et stort minus i den offentlige husholdningskasse, synes jeg, at vores skattekroner skal bruges med omtanke. Det synes jeg ikke, de bliver, når vi taler om vægt-stoprådgiver-uddannelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00