Nye Borgerlige: Vi står for en mere vidtgående landbrugspolitik

INTERVIEW: Nye Borgerlige ønsker en garanti om lige konkurrenceforhold og vil først beskatte landmænd, når de har tjent penge. Altinget har talt med landbrugsordfører Johannes Lumholt.

Johannes Lumholt har siddet i Sorø Byråd de seneste fire år. Først for Konservative, men skiftede undervejs til Nye Borgerlige. Nu fokuserer han på næste folketingsvalg.
Johannes Lumholt har siddet i Sorø Byråd de seneste fire år. Først for Konservative, men skiftede undervejs til Nye Borgerlige. Nu fokuserer han på næste folketingsvalg.Foto: Privat
Sine Riis Lund

Vi har en meget offensiv landbrugspolitik, hvor vi gerne vil fjerne beskatning på produktion. Landmændene skal beskattes, når de har tjent pengene, ikke før. På den måde er vi mere vidtgående end de andre partier.

Johannes Lumholt
Landbrugs- og miljøordfører, Nye Borgerlige

Tonen er til voldsom ugunst for konventionelt landbrug, og det er meget urimeligt i min optik, fordi de leverer et produkt i verdensklasse.

Johannes Lumholt
Landbrugs- og miljøordfører, Nye Borgerlige

Drop pesticidafgiften. Drop arveafgiften. Drop ejendomsskatter og jordskatter.

Nye Borgerlige vil fjerne afgifter og skatter til landbruget for milliarder, men samtidig gradvist afvikle EU's arealstøtte.

Det er et af de konkrete eksempler på, at partiet har en landbrugspolitik, der skiller sig ud fra de øvrige borgerlige partier, mener landbrugs- og miljøordfører Johannes Lumholt.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00