Økologisk mad er bedre, tror forbrugerne

Stort forskningsprojekt fra Amternes og Kommunernes Forskningsinstitut skal belyse danskernes holdning til økologi.
Helle Ib

Det handler om at kunne rådgive myndigheder om, hvorvidt de kan og skal blande sig – for eksempel i form støtte til Ø-mærket

Mette Wier
Projektansvarlig, akf

Danskernes holdning til økologiske fødevarer rummer en række paradokser, som et nyt forskningsprojekt går i dybden med. Amternes og Kommunernes Forskningsinstitut, akf, står i spidsen for den omfattende forskning, der løber over fire år og sætter fokus på ”offentlig regulering og husholdningernes efterspørgsel på sundhed og miljø”.

I projektet, som vil munde ud i en række anbefalinger, indgår blandt andet:

- Vurdering af stabiliteten i forbrugernes efterspørgsel. Herunder, hvad der får folk til at købe økologiske fødevarer, og hvilke forhold, der spiller ind, hvis de holder op med det igen.

0:000:00