Økologiske forbrugere er mindre klimabelastende

KLIMA: Hvis du køber meget økologi, spiser du mindre kød og belaster dermed klimaet mindre. Det har en ny undersøgelse fra FDB Analyse fastslået.
De økologiske forbrugere spiser mindre kød end de ikke-økologiske forbrugere. Det fastslår en ny analyse fra FDB.
De økologiske forbrugere spiser mindre kød end de ikke-økologiske forbrugere. Det fastslår en ny analyse fra FDB.Foto: www.colourbox.com
Et lavt kødforbrug betyder en mindre klimabelastning. Og de forbrugere, som ikke spiser økologisk, spiser dobbelt så meget kød som den fjerdedel af forbrugerne, der spiser mest økologisk mad. Det har en ny undersøgelse fra FDB Analyse slået fast.

Samlet set fremgår det af undersøgelsen, at ikke-økologiske forbrugere gennemsnitligt betragtet belaster klimaet 70 procent mere gennem deres kødforbrug end økoforbrugerne.

Kød er en klimasynder
Thomas Roland, der er afdelingschef i FDB, vurderer at knap 20 procent af den globale CO2-udledning stammer fra verdens kødproduktion. Netop derfor mener han, at undersøgelsens resultater er af stor betydning for både klima- og økologidebatten:

"Vi kan se, at forbrugere, som køber meget økologi, generelt spiser mindre kød. Og det kan alle forbrugere, der ønsker at spise mere klimavenligt, fint tage ved lære af, for kød udgør hovedparten af vores kosts klimabelastning," forklarer Thomas Roland i en pressemeddelelse fra FDB.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00