Om kommunikationen i Fødevarestyrelsen

10/5-06: Hvilke konkrete skridt er taget for at forbedre kommunikationen internt i Fødevarestyrelsen og mellem Fødevarestyrelsen og selve ministeriet?
Dokumentation
Spørger: Martin Henriksen (DF)

Spørgsmål S 4692: I forbindelse med sagen vedrørende italiensk kød med salmonella fra det italienske slagteri Calzi agter ministeren så at meddele de italienske myndigheder og det pågældende slagteri, at Danmark nægter at modtage fødevarer fra Calzi, indtil de italienske myndigheder kan dokumentere en højere fødevaretilstand?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål S 4693: Såfremt ministeren anerkender, at importerede fødevarer udgør en større sundhedsrisiko end dansk producerede fødevarer, er ministeren så enig i, at EU’s indre marked forhindrer en effektiv inddæmning, sanktionering og kontrol med importerede fødevarer?

Begrundelse: Ingen

Spørgsmål S 4696: Er det ministerens opfattelse, at Danmark inden for rammerne af EU har mulighed for at indføre importforbud over for EU-landene og/eller enkelte virksomheder i andre EU-lande, og såfremt dette er muligt, hvor tit har et sådant forbud været på tale?

Begrundelse: I forbindelse med hindbærsagen og sagen vedr. italiensk kød fra slagteriet Calzi ønsker spørgeren oplyst, hvilke konsekvenser det har haft for de pågældende virksomheder, og om de stadigvæk importerer til Danmark.

Spørgsmål S 4698: Vil ministeren beskrive, hvilken effekt det har haft på fødevarekontrollen, at Fødevarestyrelsen har afsat ressourcer til bekæmpelse af fugleinfluenza, og hvilke skridt der er taget for at imødekomme eventuelle administrative og økonomiske problemer?

Begrundelse: Indsatsen mod fugleinfluenza. Spørgeren er bekendt med påskeaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti og den ekstra økonomiske indsats og ønsker derfor oplyst initiativer, som ministeriet selv har iværksat på egen hånd.

Spørgsmål S 4700: Hvilke konkrete skridt er taget for at forbedre kommunikationen internt i Fødevarestyrelsen og mellem Fødevarestyrelsen og selve ministeriet?

Begrundelse: Hindbærsagen, sagen vedr. italiensk kød fra slagteriet Calzi, manglende opfølgning på borgerhenvendelser i forbindelse med afsløringerne i landsdækkende tv.

Spørgsmål S 4759: Agter ministeren at gribe ind over for de 18 dyrlæger, som udskriver for meget medicin, og såfremt ministeren ønsker det, hvad vil ministeren så konkret gøre i den pågældende sag?

Begrundelse: Det har vist sig i forbindelse med handlingsplanen for 2005, at visse dyrlæger udskriver alt for meget medicin med fare for folkesundheden.


0:000:00