Ombudsmanden: Behandligstider i landbrugsstøttesager falder

KORT NYT: En redegørelse, som Folketingets Ombudsmand har modtaget fra Fødevareministeriet, viser, at Fødevareministeriets Klagecenters sagsbehandlingstider er faldet markant.

"Myndighedernes afgørelser på landbrugsstøtteområdet har ofte stor betydning for den enkelte landmands økonomi. Jeg har derfor med tilfredshed konstateret, at ministeriet og klagecentret har haft fokus på nedbringelse af sagsbehandlingstiderne, og at dette har haft god effekt."

Sådan lyder reaktionen fra ombudsmand Jørgen Steen Sørensen i en pressemeddelelse, efter en ny redegørelse fra Fødevareministeriet viser, at behandlingstiderne i landbrugsstøttesager er faldet markant det seneste år. 

Ombudmanden gik i 2010 ind i nogle konkrete sager, der viste, at Fødevareministeriets Klagecenter modtog et stækt stigende antal klager i sager om landbrugsstøtte. Sagerne medførte en forventet behandlingstid på op mod to år. Fødevareministeriet blev derfor bedt om at redegøre for udviklingen og initiativer, som skulle nedbringe sagsbehandlingstiden. 

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00