Opposition: Hvor er hensynet til patienterne i regeringens indsats mod svamperesistens?

SAMRÅD: Regeringen holder hånden over landbruget i stedet for at udvise et forsigtighedsprincip til gavn for borgerne, lød et af skudsmålene, da to af regeringens ministre var i samråd om resistensproblemer ved brug af azolmidler.

Esben Lunde Larsen og Ellen Trane Nørby var kaldt i samråd om resistensproblemer ved brugen af azol-midler i landbruget og sundhedssektoren.
Esben Lunde Larsen og Ellen Trane Nørby var kaldt i samråd om resistensproblemer ved brugen af azol-midler i landbruget og sundhedssektoren.
Sine Riis Lund

Vi har simpelthen ikke nok viden til at kunne sige endnu, hvor de forskellige typer kommer fra, og det skal vi have for eksakt at kunne handle.

Ellen Trane Nørby (V)
Sundhedsminister

Jeg er fuldstændig enig i, at der er behov for mere viden, men lige nu er det helt entydigt den danske befolknings sundhed, der bærer risikoen.

Maria Reumert Gjerding (EL)
Miljø- og fødevareordfører

Et stigende antal patienter i Europa rammes af livstruende svampeinfektioner.

Det har blandt danske eksperter og politikere rejst en bekymring for, at der kan være en sammenhæng mellem landbrugets brug af svampemidler med azoler og så en reduceret effekt af behandlingen af syge mennesker.

Landbruget bruger nemlig svampemidler, der er meget lig dem, som sundhedsvæsenet bruger til at behandle patienter.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00