Orgnaisationer kræver natur-indsats af landbruget

STØTTE: Hvis landbruget skal have økonomisk hjælp, skal staten til gengæld kræve en ekstra indsats for naturen, mener tre grønne organisationer, der nu skriver til statsministeren.

Noget for noget. Hvis landbruget skal have mere støtte, skal staten kræve en større naturindsats. Det mener Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening og Friluftsrådet, der sammen har skrevet et åbent brev til statsministeren.

Organisationerne mener, at det ikke kun er dansk landbrug, der er i krise, men også dansk natur og miljø. Derfor appellerer de til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om, at en eventuel krisepakke til landbruget skal indeholde modydelser på natur- og miljøområdet, der sikrer den danske naturs fremtid.

Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening og Friluftsrådet har et hovedkrav, der skal være med til at sikre opmærksomhed på natur- og miljøområdet.

"Hovedkravet er, at der med krisepakken bliver stillet større arealer til rådighed for naturen, og at landbrugsproduktionen bliver mere skånsom over for natur, miljø og klima," skriver de i det åbne brev.

Forslaget er på at tage den landbrugsjord ud af drift, som giver ringe udbytte.

"Det vil give maksimal hjælp til naturen og minimal påvirkning af driftsøkonomien at tage disse arealer permanent ud af drift. Arealerne vil stadig kunne udnyttes til afgræsning eller til at producere græs til biomasse," skriver Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening og Friluftsrådet.

Forslaget omfatter jord op til søer og vandløb og andre lavbundsarealer samt arealer langs hegn, grovsandede og stenede bakker og skråninger, som alle indeholder store potentielle naturværdier.









0:000:00