På hospitalet i Randers er grøntsager ikke kun for vegetarer

OMLÆGNING: Folketinget skal torsdag tage stilling til et forslag om en pulje, der skal fremme økologisk og plantebaseret kost i offentlige køkkener. I Randers er det allerede en realitet, som patienterne har taget godt imod.

Mona Carøe Jensen er cheføkonoma på Regionshospitalet Randers, hvor der på en typisk aften er mellem en fjerdedel og en tredjedel af patienterne, der vælger en vegetarisk ret.
Mona Carøe Jensen er cheføkonoma på Regionshospitalet Randers, hvor der på en typisk aften er mellem en fjerdedel og en tredjedel af patienterne, der vælger en vegetarisk ret.Foto: Helle Brandstrup Larsen
Sine Riis Lund

Der er alt for meget fokus på, at patienter skal medicineres. Det skal de selvfølgelig også, men jeg mener faktisk, at kosten er lige så vigtig.

Mona Carøe Jensen
Cheføkonoma, Regionshospitalet Randers

Vi har kørt en pulje til at fremme det på de offentlige institutioner, men man når også til et punkt, hvor man må sige, at nu skal de drive det selv.

Lise Bech
Fødevareordfører, Dansk Folkeparti

Det kan godt være, at behandlinger og piller er i højsædet på hospitaler, men for Mona Carøe Jensen er kosten en lige så vigtig medicin til de syge.

Hun er cheføkonoma på Regionshospitalet Randers, og i mange år har hospitalets køkken haft fokus på at sammensætte retter med den helt rette ernæring.

“Der er alt for meget fokus på, at patienter skal medicineres. Det skal de selvfølgelig også, men jeg mener faktisk, at kosten er lige så vigtig, fordi hvis man får ernæret folk ordentligt, så får man opbygget deres immunforsvar og sikret, at de kan komme hurtigere hjem,” siger Mona Carøe Jensen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00