"Klimaegoisme" og "uanstændigt": Partiledere tog forskud på debat om landbrugsaftale

Statsminister Mette Frederiksen (S) bebudede i tirsdagens partilederdebat, at regeringen "snart" er på vej med et konkret udspil som optakt til politiske miljø- og klimaforhandlinger om landbruget. Partilederne fik kridtet de politiske uenigheder klart op.

Statsminister Mette Frederiksen (S) slog fast, at beskæftigelse er lige så vigtigt som CO2-reduktion i en kommende landbrugsaftale.
Statsminister Mette Frederiksen (S) slog fast, at beskæftigelse er lige så vigtigt som CO2-reduktion i en kommende landbrugsaftale.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Opvarmningen til dette års forhandlinger om en landbrugsaftale har været usædvanlig lang.

Men under partilederdebatten i folketingssalen tirsdag stod det hurtigt klart, at de politiske holdkaptajner var begyndt at forberede sig til startfløjtet på de reelle politiske forhandlinger, der skal sikre en mere klima- og miljøvenlig kurs for landbruget.

Særligt spørgelysten var blandt andre Venstres formand, der testede, hvordan regeringen ville vægte hensynet mellem klimareduktioner og bevarelse af danske arbejdspladser i en kommende landbrugsaftale.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00