Politikere vil undersøge muligheder for dansk cannabis

DYRKNING: Forslaget fra Landbrug & Fødevarer om at klarlægge muligheder og risici ved produktion af cannabis i Danmark modtages positivt af de fleste partier. Derimod splitter spørgsmålet om en fuld legalisering.

Hampplanter og cannabis er blevet en stor industri i USA, blandt andet i staten Colorado, der i 2012 var blandt de&nbsp;første i USA til at lovliggøre kommercielt salg af det euforiserende stof.<br>
Hampplanter og cannabis er blevet en stor industri i USA, blandt andet i staten Colorado, der i 2012 var blandt de første i USA til at lovliggøre kommercielt salg af det euforiserende stof.
Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Vi har et ønske om at få en statskontrolleret salgsordning, og det ville så også indebære, at dansk landbrug skulle autoriseres til at dyrke det her i Danmark.

Pernille Skipper
Retsordfører for Enhedslisten

Man kan både tale om medicinsk cannabis, ligesom der er lande, hvor det er legalt at nyde cannabis, så der er flere forskellige muligheder.

Mette Bock
Landbrugs- og fødevareordfører
Fakta
Cannabis og hamp
Cannabis er et af verdens mest anvendte rusmidler og fremstilles af hampplanter. Den mest almindelige udvinding fra cannabis er hash.
Nogle hampplanter kan også anvendes til andre formål såsom tekstiler, isolering, cremer, kosttilskud og dyrefoder.

Står det til Landbrug & Fødevarer skal der fremover gro hamp på de danske marker. Det kan nemlig sikre både landmænd og det danske samfund vækst og arbejdspladser.

Erhvervsorganisationen foreslår derfor politikerne at nedsætte en cannabis-kommission for at analysere muligheder og risici ved at legalisere og producere cannabis i Danmark.

Ideen modtages overvejende positivt fra flere af Folketingets partier.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024