Politikere vil ikke hjælpe biogas-anlæg

BIOGAS: Der er brug for lån og støtte, hvis der skal bygges flere biogasanlæg, mener Dansk Landbrug og Danske Biogasanlæg. Politikerne afviser.
Anders Jerking
Politikerne står ikke parat med lånegarantier og checkhæfter for at få sat skub i byggeriet af biogasanlæg. Både Dansk Landbrug og foreningen Danske Biogasanlæg mener ellers, at der er brug for økonomisk hjælp, fordi finanskrisen har sat en stopper for udviklingen (se artikel i link). Men foreløbig er der ingen hjælp at hente fra Folketingets energiordførere.

"Vi har ingen aktuelle planer om at yde statsgaranti eller give tilskud, men det er selvfølgelig klart, at hvis der ikke sker noget, så må vi se på, hvad vi kan gøre," siger Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt.

Han er manden bag Venstres nye energioplæg, hvor målsætningen er, at der inden for en kort periode skal opføres mindst 50 nye biogasanlæg. Den målsætning mener han er realistisk, selv om der i øjeblikket er problemer med finansieringen.

Højere afregning 
Han sætter sin lid til, at den højere afregningspris på biogas, der blev aftalt i energiforliget sidste år, vil have en effekt.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00