Politisk pres for mere kontrol af dyretransporter ud af landet

DYREVELFÆRD: DF, S og EL ønsker flere kontroller for dyretransporter væk fra samlesteder, hvor dyrene er blevet omlæsset.

Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Karina Due, ønsker at indføre kontrol af den udgående transport af dyr fra landets samlesteder.
Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Karina Due, ønsker at indføre kontrol af den udgående transport af dyr fra landets samlesteder.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Vi har en eksportsucces af smågrise, som er eksploderet fuldstændigt, og den succes får lidt en grim eftersmag, hvis vi ikke sørger for, at kontrollen er i orden.

Karina Due
Dyrevelfærdsordfører, Dansk Folkeparti

Jeg er fuldstændig enig i, at tingene skal være i orden, og det gælder både, når man kører indlands og på vej udlands, så jeg synes, at vi bør få det analyseret igennem i ministeriet, og så drøfte det i ordførerkredsen på et tidspunkt.

Erling Bonnesen
Dyrevelfærdsordfører, Venstre

Millioner af dyr omlæsses hvert år til nye lastbiler på landets samlesteder for herefter at tage turen ud på de europæiske motorveje.

Og mens det er et EU-krav, at alle grise kontrolleres af en dyrlæge, når de ankommer til samlestederne, så er der i dag næsten ingen kontrol af transporter væk fra samlestederne, hvoraf langt de fleste kører ud af Danmark.

Det vil et politisk flertal gerne lave om på.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00