Professor advarer mod svækkede beredskaber

NEDSKÆRINGER: Fødevarestyrelsen skal nedlægge 80 stillinger. Fødevareekspert Anders Dalsgaard advarer mod et beredskab, der flere steder i forvejen er afkræftet som følge af færre ressourcer.

Anders Dalsgaard finder det blandt andet uheldigt, at man har lukket Statens Veterinære Institut for Virusforskning på øen Lindholm.
Anders Dalsgaard finder det blandt andet uheldigt, at man har lukket Statens Veterinære Institut for Virusforskning på øen Lindholm.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Vi har slet ikke styr på campylobacter, som rigtig mange i dag bliver syge af.

Anders Dalsgaard
Fødevareekspert, Københavns Universitet

Vi har slet ikke styr på campylobacter, som rigtig mange i dag bliver syge af. Her skulle man jo prøve at gøre noget tilsvarende, men det har man simpelthen ikke allokeret ressourcer til at få gjort noget ved.

Anders Dalsgaard
Fødevareekspert, Københavns Universitet

I starten af maj får de ansatte i Fødevarestyrelsen at vide, om de rammes af den netop udmeldte afskedigelsesrunde.

Fødevarestyrelsen skal nedlægge omkring 80 stillinger som led i en sparerunde, hvor der skal findes i alt 40 millioner kroner for at få balance i økonomien de kommende år.

Foruden en "optimering af processer og organisering" betyder det samtidig, at man er nødt til at prioritere i styrelsens opgaver. Det fremgår af et notat fra Fødevarestyrelsen sendt til Miljø- og Fødevareudvalget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00