R vil afsætte 650 mio. til forebyggelse

NYHED: De Radikale foreslår at øremærke mere end en halv mia. kr. til forebyggelse på finansloven for 2008.
Den radikale sundhedsordfører Charlotte Fischer vil afsætte flere penge til forebyggelse og dermed skabe større social lighed på sundhedsområdet.
Den radikale sundhedsordfører Charlotte Fischer vil afsætte flere penge til forebyggelse og dermed skabe større social lighed på sundhedsområdet. Foto: Altinget/Julie C. Christensen
Niels Th. DahlKristine BertelsenAnders Heissel

Vi ved jo godt, at det er de ressourcestærke forældre, der har overskud til at køre lille Peter til fodbold og ikke de svage. Med forslaget får alle børn mulighed for at røre sig.

Margrethe Vestager
Partileder for Det Radikale Venstre

Den politiske kamp om den bedst mulige forebyggelsesindsats på sundhedsområdet fortsætter med uformindsket styrke.

Onsdag formiddag fremlagde Det Radikale Venstre således sit forslag til finansloven for næste år. Udspillet lægger generelt stor vægt på forebyggelsesindsatsen i sundhedsvæsenet, og afsætter helt specifikt 650 mio. kr. til folkesundhed. Det er ikke mindre end en tredjedel af de ekstra midler, partiet foreslår kanaliseret ind i sundhedssektoren.

"Vi bliver nødt til at investere mere i danskernes sundhed. I dag bruger vi kun én krone på forebyggelse, hver gang vi bruger tusinde kroner på behandling. Det er forkert," siger Den Radikales sundhedsordfører Charlotte Fischer

0:000:00