Rapport: Styrelse gav urigtige oplysninger til Rigsrevisionen og misbrugte Kammeradvokaten

Landbrugsstyrelsen har givet urigtige og misvisende oplysninger til Rigsrevisionen om direktionens kendskab til uberettiget udbetalt landbrugsstøtte. Samtidig gav styrelsen en “stærkt misvisende” udlægning af et møde med Kammeradvokaten. Det vurderer en ny advokatundersøgelse. Fødevareminister overvejer mulige personalesager. 

I en ny advokatundersøgelse intensiveres kritikken af Landbrugsstyrelsens rolle i en sag om uberettiget udbetaling af EU-midler til landbruget. 
I en ny advokatundersøgelse intensiveres kritikken af Landbrugsstyrelsens rolle i en sag om uberettiget udbetaling af EU-midler til landbruget. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Andreas ArpSine Riis Lund

Landbrugsstyrelsen har talt usandt over for Rigsrevisionen om styrelsens egen rolle og Kammeradvokatens rådgivning i en sag om uberettiget udbetaling af landbrugsstøtte.

Overtrædelsen af sandhedspligten er sket i et notat den 29. maj 2020, hvor styrelsen afgav “urigtige og ufyldestgørende oplysninger” til Rigsrevisionen.

Det er konklusionen i en ny advokatundersøgelse fra Civitas Advokater, der er foretaget af den tidligere direktør hos Folketingets Ombudsmand, Jens Møller, og advokat Anders Valentiner-Branth.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00