Rasmus Helveg er Radikales nye landbrugs- og fødevareordfører

ROKADE: Radikale foretager en ordførerrokade, der betyder, at forhenværende klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) bliver ny ordfører for blandt andet landbrug, fødevarer, dyrevelfærd og fiskeri. 

Radikale har fundet en vikar for Zenia Stampe, der torsdag går på barsel.

Det bliver den tidligere radikale klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen, der bliver ny ordfører for landbrug, fiskeri, fødevarer og dyrevelfærd. Han overtager de fire ordførerposter fra folketingsmedlem Andreas Steenberg, efter Zenia Stampes orlov har medført en større ordførerrokade.

Rasmus Helveg Petersen skal desuden varetage jobbet som beskæftigelsesordfører, boligordfører og teleordfører.

Rasmus Helveg Petersen har ikke siddet i Folketinget siden valget i juni 2015, hvor han måtte se sig slået af Stampe i Sjællands Storkreds. Samme år oplyste Rasmus Helveg Petersen, at han stopper helt i politik.

Folketinget trak i ham
Sidste år døde hans far og tidligere udenrigsminister Niels Helveg Petersen, og det fik Rasmus Helveg Petersen til at genoverveje sin beslutning. Og endte som bekendt med, at han valgte igen at ville tilbage til politik.

"Det er svært at lade være, når man som jeg er politisk interesseret og gerne vil påvirke. Og da min far døde for et lille år siden i Odense - i juni sidste år - spurgte jeg mig selv, hvad det egentligt er, jeg gerne vil. Jeg har jo en dejlig stilling som direktør i Det Danske Institut for Partier og Demokrati. Men jeg kiggede mig selv i øjnene og blev enig med mig selv om, at jeg ville tilbage til politik," har Rasmus Helveg Petersen udtalt i et interview med Fyns Amts Avis

Tidligere i år blev han valgt som folketingskandidat på Fyn. Siden starten af 2017 har Rasmus Helveg Petersen været direktør for Dansk Institut for Partier og Demokrati, der arbejder for at fremme demokratiet i udvalgte lande i Afrika, Asien, Sydamerika og Mellemøsten.

Han er oprindeligt uddannet journalist og har arbejdet for blandt andre Information og Jyllands-Posten og som strategisk rådgiver i Folkekirkens Nødhjælp. I perioden 2007-2011 var han desuden kommunikationschef i først Gigtforeningen og siden WWF Verdensnaturfonden. 

Ordførerrokaden i Radikale betyder desuden, at Lotte Rod bliver ny retsordfører, Sofie Carsten Nielsen bliver EU-ordfører, Marianne Jelved overtager posten som kultur- og medieordfører, og Martin Lidegaard bliver partiets kommunalordfører.

,

Forrige artikel Analyse: Sidste udkald for en aftale om Brexit Analyse: Sidste udkald for en aftale om Brexit Næste artikel Danskerne spiser sig syge Danskerne spiser sig syge