Regeringen varsler besparelser på madspildsindsatser og gastronomi: Tænketank står til at lukke

Regeringen halverer bevillingerne til gastronomi og indsatser mod madspild i nyt finanslovsforslag. Tænketanken One\Third står især for skud. Der er brug for at viske tavlen ren, siger minister, der holder døren åben for en madspildsfond, men har sat idéen om et forbud på standby.

Regeringen vil samle udgifterne til gastronomi og madspildsindsatser i en pulje på 5,2 millioner kroner med den nye finanslov.
Regeringen vil samle udgifterne til gastronomi og madspildsindsatser i en pulje på 5,2 millioner kroner med den nye finanslov.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Der skal ”ryddes op” i de offentlige bevillinger til gastronomi og madspildsindsatser, der lige nu er et udtryk for et ”veritabelt knopskyderi” af nye tiltag fra skiftende regeringer.

Det mener regeringen, der foreslår at skære de nuværende bevillinger på cirka 10 millioner kroner til områderne ned til en fælles pulje på 5,2 millioner kroner i finansloven for 2023.

I stedet for bare at fortsætte bevillingerne, prøver vi derfor nu at lave en hovedrengøring og se, hvilke behov der egentlig er. Det skylder vi også skatteborgerne.

Rasmus Prehn (S)
Fødevareminister

0:000:00