Regeringen vil have så meget ny skov, at det kan dække det meste af Fyn. Nu giver Svarer-udvalget en opskrift på hvordan

Ekspertudvalget for en CO2-afgift på landbruget har en konkret anbefaling om, hvordan regeringen kan nå sit mål om at rejse langt mere skov end i dag af hensyn til klimaet. Forslaget skal nu diskuteres i den grønne trepart.

Alle tre modeller i Svarer-rapporten inkluderer en opskrift på, hvordan Danmark kan øge skovarealet med 250.000 hektar frem mod 2045. 
Alle tre modeller i Svarer-rapporten inkluderer en opskrift på, hvordan Danmark kan øge skovarealet med 250.000 hektar frem mod 2045. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Regeringens ambition om at øge det danske skovareal med 250.000 hektar, som det fremgår af regeringsgrundlaget, har fået vind i ryggen. Alle tre modeller i Svarer-rapporten inkluderer nemlig en tilskudsordning til privat skovrejsning, der sigter mod at forøge det danske skovareal i netop den størrelsesorden frem mod 2045.

Ekspertgruppen anbefaler konkret et tilskud på 92.000 kroner per hektar – mere end en fordobling af det nuværende støttebeløb.

{{toplink}}
Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00