Rift om højtuddannede i fødevareerhvervene

NYHED: Der skal gøres noget, hvis der ikke skal mangle højtuddannede i fødevareerhvervene.
Niels Th. Dahl

Vi kommer helt sikkert til at mangle endnu flere veluddannede folk i fødevareerhvervene i de kommende år. Og så er der behov for en justering af de eksisterende uddannelser.

Morten Andersen Linnet
Chefkonsulent i Landbrugsraadet

Efterspørgslen på højtuddannede er stigende i de danske fødevareerhverv, skriver Landbrugsraadets blad FoodCulture.

Selv om beskæftigelsen i erhvervet ellers generelt er faldende, er der stor rift om dem, der har lange eller mellemlange uddannelser. Men problemet er, at søgningen til de uddannelser inden for naturvidenskab og teknik er faldende. Fremskrivninger viser, at der vil mangle mellem 7.000 og 14.000 ingeniører i Danmark i 2020.

"Vi kommer helt sikkert til at mangle endnu flere veluddannede folk i fødevareerhvervene i de kommende år. Og så er der behov for en justering af de eksisterende uddannelser, for kravene til de ansatte ændrer sig også i disse år," siger chefkonsulent Morten Andersen Linnet fra Landbrugsraadet til FoodCulture.

0:000:00