Debat

Røde pølser og dansk landbrug

Koncentrat af lederen "Røde pølser, fem par sokker og et moderne dansk landbrug" i Landbrugsavisen uge 20, 2005. Dyreskuer skal være folkelige og skal være en festdag. Hovedformålet skal ikke være at udbrede budskabet om et moderne dansk landbrug.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Danskerne elsker at komme et sted, hvor de kan købe pølser, sokker, smykker, og hvor der er et bredt udsnit af tilbud. Der er stopfuldt af mennesker i kræmmergaden, og bagefter går de hen og ser på dyr og fødevarer.

Povl Fritzner (Dyreskueformand)
"Danskerne elsker at komme et sted, hvor de kan købe pølser, sokker, smykker, og hvor der er et bredt udsnit af tilbud. Der er stopfuldt af mennesker i kræmmergaden, og bagefter går de hen og ser på dyr og fødevarer."(...)

De to lægger op til en meget vigtig debat i ugens interview. Dyrskuerne er landbrugets suverænt største udstillingsvindue mod den brede bybefolkning. Men med en meget vigtig modifikation: De vel omkring 200.000 danskere, der den næste måneds tid fylder dyrskue-pladserne, kommer ikke for at blive belært om landbrugets produktionsforhold. De kommer af en eneste grund: For at blive underholdt.

Hansens og Fritzners udmeldinger er en klar tilkendegivelse af, at man står ved denne folkelige linje. Det er ikke på dyrskuerne, vi får en mere dybtgående dialog med erhvervets kritikere. Skal man være helt ærlig, er det nok også kun i begrænset omfang, man får held til virkelig at udbrede budskabet om et moderne landbrug i pagt med naturen og dyrenes behov. (...)

Men det ændrer ikke, at dyrskuedagen først og fremmest er en festdag. For udstillere, landmænd, maskinhandlere og hundrede tusinder af børn og forældre. Og det er vel egentlig heller ikke så dårligt endda, at landbruget på den vis bliver forbundet med tradition og glæde.

Læs hele lederen

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00