S: EU-problemer med lavere fødevaremoms

NYHED: Socialdemokraterne advarer mod sammenstød med EU i forslaget om lavere fødevaremoms i Danmark.
Socialdemokraternes medlem af sundhedsudvalget Flemming Møller Mortensen advarer mod to nye beslutningsforslag fra Enhedlisten og SF.
Socialdemokraternes medlem af sundhedsudvalget Flemming Møller Mortensen advarer mod to nye beslutningsforslag fra Enhedlisten og SF.Foto: ft.dk
Niels Th. Dahl

EU-lovgivningen umuliggør en totalfjernelse af momsen. Der er fastsat en mindstsats på 5 pct., og da købsmoms ikke må være højere end salgsmomsen, lander den mindste mulige momssats på 10-12 pct.

Flemming Møller Mortensen
Medlem af sundhedsudvalget (S)

Det er måske slet ikke så let at fjerne eller nedsætte momsen på de sunde fødevarer, som de fleste indtil nu har antaget.

Socialdemokraterne advarer i hvert fald nu imod et muligt sammenstød med EU-retten, hvis to forslag om differentieret moms på fødevarer fra Enhedslisten og SF bliver vedtaget.

Enhedslisten vil om kort tid stille beslutningsforslag i Folketinget om en nedsættelse eller fjernelse af momsen på de sunde fødevarer samt et kontant nedslag på økologiske fødevarer - ligesom også SF  i sit beslutningsforslag vil foreslå et kontanttilskud på én krone pr. kg. økologisk vare.

0:000:00