Så mange kan danske fødevarer brødføde

PRODUKTION: Dansk fødevareproduktion kan brødføde mellem 10 og 15 millioner mennesker, afhængigt af hvem der tages udgangspunkt i. (Rettet)

Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Dansk fødevareproduktion, som den er sammensat i dag, skaber årligt fødevarer med et samlet kalorieindhold på cirka 13.000 milliarder kalorier.

Det svarer til at kunne brødføde 10-15 millioner mennesker – afhængigt af det daglige kalorieforbrug pr. person. Se mere i tabellen herunder.

Det fremgår af et folketingssvar til Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget fra ressortminister Lars Chr. Lilleholt som opfølgning på et samråd i november måned.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024