Særregler på salmonellaområdet

17/7-06: En arbejdsgruppe i Fødevarestyrelsens regi, som skal vurdere, hvilke tekniske og juridiske muligheder Danmark har for at indføre særregler på salmonellaområdet i EU-regi, svarer forbrugerministeren.
Dokumentation
Spørger: Martin Henriksen (DF)

Spørgsmål S 6036: Hvor langt er regeringen villig til at gå for at sikre danske særregler på om­rådet, og vil ministeren forholde sig til de muligheder, Danmark har inden for EU-systemet, samt redegøre for de artikler i EU-retten, Danmark kan bruge i sit videre arbejde for nationale særregler?

Svar fra ministeren: Det er en ganske kompliceret problemstilling såvel rent juridisk som teknisk. Derfor har jeg, som jeg senest redegjorde for i svaret til Spørgsmål S 6034 stillet af Jens Peter Vernersen (S), nedsat en arbejdsgruppe i Fødevarestyrelsens regi, som skal vurdere, hvilke tekniske og juridiske muligheder Danmark har for at indføre særregler på salmonellaområdet i EU-regi, herunder muligheden for at opnå samme særstatus som Sverige og Finland. Arbejdet, som forventes afsluttet henover sommeren, skulle meget gerne munde ud i anbefalinger, som kan medvirke til i betydelig grad at reducere forekomsten af salmonella i fødevarer, som markedsføres på det danske marked. Hvilke tiltag der vil blive iværksat, og på hvilket retsgrundlag disse anbefalinger vil basere sig på, kan jeg således ikke på nuværende tidspunkt sige noget mere præcist om.


0:000:00