Se kortet: Her bor de 15 minkavlere som vil genoptage erhvervet

Tre byer ser ud til at få to minkvirksomhederne boende, hvis erhvervet igen tillades, men en kommune kan blive centrum for dansk minkavl, hvis faget igen kan tillades i Danmark. Altinget har kortlagt, hvor i landet de 15 minkavlere, som drømmer om at genoptage den danske minkproduktion, holder til. Gå på opdagelse i kortet herunder.

15 minkavlere har valgt at søge om dvalekompensation og dermed holde liv i håbet om, at de igen en dag kan slå dørene op til deres respektive minkfarme.
15 minkavlere har valgt at søge om dvalekompensation og dermed holde liv i håbet om, at de igen en dag kan slå dørene op til deres respektive minkfarme.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Andreas ArpChristoffer Lund-Hansen

Skive Kommune står til at få flest minkfarme, hvis minkavl igen tillades.

Det står klart efter, at Altinget har fået indsigt i, hvor de 15 minkvirksomheder, som fortsat ønsker at have chancen for at genoptage erhvervet, geografisk er placeret. 

Kortlægningen viser, at mens Thyholm, Holstebro og Skive ser ud at blive de bedst repræsenterede byer for minkfarme i Danmark med to minkfarme hver, har Skive Kommune tre potentielle minkfarme, da der også er en minkavler i Højslev - som hører til Skive Kommune - der ønsker at bevare muligheden for at genoptage erhvervet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00