Analyse af 
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Andreas Wind

Selv forhandlingerne om sundhedsvæsenets økonomi er præget af Novo-succes

Nu har Novo Nordisks succes også fundet vej til økonomiforhandlingerne, hvor mastodontens topsællert, Ozempic, inddirekte præger armlægningen. Forhandlinger, der i et vist omfang står i skyggen af en kommende sundhedsreform, hvorfor appetitten på de helt store tiltag nok er begrænsede.

I år er målet dog heller ikke en togvogn med guld – selv om det kunne være rart. Hovedmålet må være, at man i efteråret undgår at blive kørt ud på et evigt sidespor.
I år er målet dog heller ikke en togvogn med guld – selv om det kunne være rart. Hovedmålet må være, at man i efteråret undgår at blive kørt ud på et evigt sidespor.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg ToftAndreas Wind

I nullerne var der en økonomiaftale mellem regionerne og VK-regeringen, som en regionsansat kaldte for "Det store togrøveri".

Den maleriske metafor blev brugt, fordi regionerne dette år fik bevilliget særligt mange penge – og endda uden våben.

Helt så vildt kommer det nok ikke til at gå i dette års økonomiforhandlinger, hvor regionsformændene Anders Kühnau (S) og Mads Duedahl (V) skal lægge arm med hver deres partifælle, finansminister Nicolai Wammen (S) og indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V). 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024