Septembers meningsmålinger: S og V frem

I sin analyse af septembers meningsmålinger noterer Søren Risbjerg Thomsen, at den parlamentariske balance er uændret.
Balancen mellem venstre og højre side i folketingssalen er uændret fra august til september, selvom S gik hele fire mandater frem.
Balancen mellem venstre og højre side i folketingssalen er uændret fra august til september, selvom S gik hele fire mandater frem.Foto: ft.dk

Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altingets valgekspert

De to største partier Socialdemokraterne og Venstre viser fremgang fra august til september i gennemsnittet af meningsmålinger, samtidig med at balancen mellem regering og opposition er uændret.

Specielt er fremgangen for S på godt to procent fra 24,2 til 26,3 procent, mens fremgangen for V er lidt mindre, fra 26,5 til 27,6 pocent.

Til gengæld er der tilbagegang for de fleste øvrige partier, især for Dansk Folkeparti, fra 14,7 til 13,2 procent og for De Radikale fra 10,7 til 9,5 procent.

Også for SF, der ellers har haft fremgang igennem hele året, er der en mindre tilbagegang fra 9,3 til 8,6 procent. Balancen mellem den samlede tilslutning til regeringspartierne V og K og støttepartiet DF på den ene side og oppositionspartierne på den anden side er imidlertid stort set uændret, og regeringen står stadig til at fortsætte, hvis der skulle blive udskrevet valg.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00