SF laver midlertidig ordførerløsning

ORDFØRER: SF har midlertidigt valgt at dele ordførerposterne på landbrugs- og fødevareområderne mellem Karina Lorentzen og Eigil Andersen. En permanent løsning kommer i forbindelse med en ordførerrokade til sommer, oplyser SF.
Per Bang Thomsen

Vi har haft en del barsler, hvor folk har dækket ind for hinanden, og derfor kommer vi til at lave en ordførerrokade til sommer, som vil træde i kraft til august. Indtil da er det Karina Lorentzen og Eigil Andersen, der skal dele posterne.

Pernille Vigsø Bagge
Gruppeformand i SF

To SF-politikere skal deles om landbrugs- og fødevareordførerposterne og de kommende veterinærforhandlinger indtil sommer. Det oplyser partiets gruppeformand Pernille Vigsø Bagge til Altinget | Fødevarer.

Det var egentlig Karina Lorentzen, der skulle have varetaget de to ordførerposter, efter hun i sidste uge vendte tilbage til Christiansborg efter sin barselsorlov. Men Karina Lorentzen har i forvejen en række tunge ordførerposter - heriblandt posten som retsordfører - og derfor har hun ønsket at sende landbrugs- og fødevareordførerposterne videre til en af sine kollegaer.

Det har dog ikke været muligt på nuværende tidspunkt, og derfor har SF valgt at dele posterne mellem Karina Lorentzen og Eigil Andersen, som til dagligt er partiets arbejdsmarkeds- og beskæftigelsesordfører. Ifølge Pernille Vigsø Bagge vil der komme en permanent løsning til sommer i forbindelse med en ordførerrokade i SF's folketingsgruppe.

0:000:00