Skridt mod fiskereform vækker dansk glæde

REFORM: EU nærmer sig nu en fiskeriaftale, som fødevareminister Mette Gjerskov er meget tilfreds med. Danmarks Fiskeriforening ser positivt på medlemslandenes kompromisforslag. Greenpeace og Verdensnaturfonden er optimistiske, men der er stadig meget arbejde.
Rådet har gjort, hvad det skulle. Nu er det op til Parlamentet at sikre, at fiskerireformen bliver en realitet, lyder det fra fødevareminister Mette Gjerskov (S).
Rådet har gjort, hvad det skulle. Nu er det op til Parlamentet at sikre, at fiskerireformen bliver en realitet, lyder det fra fødevareminister Mette Gjerskov (S).Foto: European Council
Agnete Finnemann Scheel

Hvis ikke vi bliver enige med Europa-Parlamentet om det her inden sommer, er der en kæmpe risiko for, at det hele falder på gulvet, og at det varer årevis, før vi kan komme videre.

Mette Gjerskov (S)
Fødevareminister

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) er tilfreds med den retning, fiskerireformen driver i. Efter endnu en omgang natlige forhandlinger i Bruxelles er medlemslandene blevet enige om en række punkter, hvor de nærmer sig Parlamentets krav til reformen.

”Det var vældigt frugtbart. Vi fik det igennem, som vi gerne ville, så hele reformen rykkede sig i den rigtige retning,” siger Mette Gjerskov til Altinget.dk.

I det hele taget passer det Mette Gjerskov rigtig godt, når reformen tager skridt i Parlamentets retning.

0:000:00