Småbørns kostvaner skal undersøges

NOTE: Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvad små børn spiser. En stor national undersøgelse er blevet sat i gang på Fødevareinstituttets Afdeling for Ernæring ved DTU.
Maria Dalby
Småbørns kostvaner skal undersøges i stort forskningsprojekt, blandt andet for at fastslå, om kostrådene virker, som de skal.

"Det er vigtigt at vide, hvad børn spiser, fordi den tidlige kost har indflydelse på både vækst og udvikling. Sammen med Institut for Human Ernæring, KU, er vi involveret i forskning i, hvilken betydning den tidlige kost har for sygdomme senere i livet. Derfor undersøger vi også, om børnenes indtagelse af energi og næringsstoffer lever op til de nordiske næringsstofanbefalinger, og om kosten generelt følger anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen. De to styrelser rådgiver sundhedsplejersker om, hvilken kost de skal anbefale forældre at give deres børn. Her er det interessant at finde ud af, hvad børnene faktisk spiser i forhold til disse råd, og om der bør foretages ændringer i rådgivningen," siger souschef og cand. brom. Ellen Trolle.

Alle data er indsamlet
Projektet skal beskrive, hvad børn i alderen fra seks måneder til tre år spiser. Det er interessant at se på, hvad børn spiser, da de spiser relativt meget i betragtning af deres størrelse. Derfor kan det være, at de bliver mere påvirket af usunde stoffer i maden.

"Noget, jeg interesserer mig meget for, er, hvornår forældre begynder at introducere den faste føde for børnene. Hvornår begynder de at spise med af den mad, familien selv spiser, og hvad betyder det for den ernæringsmæssige sammensætning af deres kost?" spørger hun.

Alle data er indsamlet i samarbejde med Socialforskningsinstituttet. Resultater forventes at ligge klar i slutningen af 2007 og i løbet af 2008.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00