Smalt forlig om ny landbrugslov

Hvor lang tid den nye landbrugslov holder, afhænger af næste folketingsvalg. Får oppositionen regeringsmagten, bliver den ifølge Ritt Bjerregaard (S) lavet om. Landbruget er også skuffet over det smalle forlig, men tilfredse med indholdet.
Claus Iversen

Når vi vinder næste folketingsvalg, vil vi fremsætte et nyt forslag til en landbrugslov sammen med De Radikale, SF og Enhedslisten. Derfor er det ærgerligt for landmændene, at regeringen har valgt et smalt forlig frem for et bredt, der kunne give ro mange år frem.

Ritt Bjerregaard (S)
Fødevareordfører
Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) har indgået forlig om ny landbrugslov sammen med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne.

Og det er ifølge fødevareministeren en dynamisk landbrugslov, der betyder, at den enkelte landmand får større råderum til at tilpasse sig udviklingen i fremtidens landbrug:

”Jeg er meget tilfreds med aftalen. Den nye landbrugslov sikrer, at vi får stærkere fokus på naturværdier så hensynet til natur og landbrugsproduktion ligestilles. Landbrugsjorden kan i fremtiden også bruges til natur og miljøformål."

Og landbruget er da også godt tilfredse med resultatet, som ifølge Dansk Landbrugs viceformand, Gert Karkov, ligger tæt op ad landbrugets eget forslag. Der er dog enkelte ankepunkter:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00