Staten opfordrer offentlige indkøbere til at droppe corona-klausuler: Covid-19 er ikke force majeure

Corona er ikke force majeure. Derfor skal offentlige myndigheder undgå at presse private virksomheder med force majeure-klausuler, meddeler Økonomistyrelsen. Det vækker glæde i erhvervslivet. "Vi ser desværre allerede eksempler på, at offentlige parter har lagt den slags klausuler ind i offentlige udbud," lyder det fra DI.

Skolerne har været lukket af flere omgange under coronakrisen, hvilket har betydet, at der ikke i samme grad har været brug for rengøring af klasseværelserne. 
Skolerne har været lukket af flere omgange under coronakrisen, hvilket har betydet, at der ikke i samme grad har været brug for rengøring af klasseværelserne. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Offentlige myndigheder skal undgå at implementere og håndhæve force majeure-klausuler over for private leverandører. 

Så klart er budskabet fra Økonomistyrelsen i et hyrdebrev, som styrelsen har rundsendt til alle statslige institutioner. 

"Økonomistyrelsen opfordrer til, at ordregivere udarbejder konkrete bestemmelser i kontrakter, der tager højde for eventuelle konsekvenser af covid-19. Bestemmelserne kan blandt andet beskrive, hvordan kontraktens parter i fællesskab vil sikre, at kontrakten kan gennemføres, selvom der skulle opstå udfordringer som følge af covid-19," står der i brevet, som fortsætter: 

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00