Statens Serum Institut får flere opgaver

VACCINER: Statens Serum Institut overtager det veterinære vaccineområde. For nylig har instituttet også overtaget en række andre opgaver inden for det veterinære beredskab i Danmark. 

Statens Serum Institut har fået en lang række opgaver inden for det veterinære beredskab i Danmark.
Statens Serum Institut har fået en lang række opgaver inden for det veterinære beredskab i Danmark.Foto: Tuala Hjarnø
Sine Riis Lund

Statens Serum Institut fortsætter med at overtage opgaver inden for det veterinære beredskab i Danmark.

Statens Serum Institut (SSI) har nemlig fået overdraget ansvaret for at udlevere og distribuere ikke-registrerede vacciner og autovacciner til det veterinære område. Det blev ved årsskiftet aftalt mellem Miljø- og Fødevareministeriet og Sundhedsministeriet. I første omgang har Statens Serum Institut fået opgaven i to år, skriver instituttet i en pressemeddelelse.

Hidtil har opgaven været drevet i fællesskab mellem DTU og selskabet Dianova, men siden begyndelsen af oktober måned har det været uvist, hvem der skulle overtage salget af de veterinære vacciner, som ophørte med at ligge hos DTU og Dianova fra årsskiftet. 

Dokumentation

Ikke registrerede vacciner
Ikke-registrerede veterinære vacciner er vacciner, der ikke er registreret eller markedsført i Danmark. Jævnfør § 30 i lægemiddelloven må Statens Serum Institut i særlige tilfælde udlevere vacciner, der ikke er omfattet af en markedsføringstilladelse. Vaccinerne er typisk registreret i et andet land, men ikke rutinemæssigt i brug i Danmark.

Autovacciner
Autovacciner er inaktiverede immunologiske produkter, der fremstilles ud fra patogener (som ofte bakterier) og antigener, der stammer fra dyr eller en besætning, med henblik på anvendelse til det pågældende dyr eller til dyr i samme besætning. Populært sagt er autovacciner skræddersyede til et konkret sundhedsproblem i en bestemt besætning og har ikke generel anvendelse.

Kilde: Statens Serum Institut


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00