Statsrevisorer kritiserer kontrollen med danske EU-penge

KRITIK: Statsrevisorerne langer ud efter den danske forvaltning af EU's landbrugsmidler, der er behæftet med fejl og kan medføre krav om tilbagebetaling til EU. Og så er der plads til forbedringer, når pengene skal samles ind til EU.
Foto: Colourbox
Morten Øyen
Fakta
Statsrevisorerne overvåger, at skatteborgernes penge bruges, som Folketinget har besluttet, og at forvaltningen er så effektiv som muligt.

 


Kilde: Statsrevisorerne
Danmark forvalter ikke altid pengene fra EU helt efter bogen.

Det konstaterer Statsrevisorerne, som i en ny beretning offentliggjort onsdag eftermiddag har set nærmere på EU-midlerne i Danmark. I beretningen konstaterer de seks statsrevisorer, at forvaltningen af EU's landbrugsstøtteordninger under Fødevareministeriet ikke fungerer tilfredsstillende.

Konkret er det galt med arealkontrollen, krydsoverensstemmelseskontrollen og projekttilskudsordningerne under EU's Landdistriktsfond.

"Statsrevisorerne skal pege på, at mangler i forvaltningen indebærer risiko for krav om tilbagebetalinger fra EU," skriver Statsrevisorerne.

Dokumentation
Statsrevisorerne er seks politikere, der er udpeget af Folketingets partier. De er valgt for en 4-års-periode uafhængigt af folketingsvalg. De mødes cirka en gang om måneden. Statsrevisorerne er de eneste, der kan bede Rigsrevisionen om at undersøge et område.

Det er også Statsrevisorerne, som udtaler kritik af ministerier og styrelser på baggrund af Rigsrevisionens beretninger og notater. Det er ligeledes Statsrevisorerne, som udtaler sig til offentligheden om, hvilke initiativer der bør ske på baggrund af Rigsrevisionens beretninger og notater.

Statsrevisorkollegiet består af:

Formand Peder Larsen (SF)
Næstformand Henrik Thorup (DF)
Helge Adam Møller (KF)
Kristian Jensen (V)
Klaus Frandsen (RV)
Magnus Heunicke (S)

Kilde: Rigsrevisionen 


0:000:00