Analyse af 
Esben Schjørring
Simon Friis Date

Svarer har afleveret sin rapport – nu rammer klimaforandringerne for alvor Christiansborg

Økonomiminister Stephanie Lose står over for sit svendestykke som Venstres næstformand, når hun sætter sig til forhandlingsbordet om en CO2-afgift på landbruget i den grønne trepart. Det ligner en umulig mission at holde sammen på kravene fra Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening. Sker det ikke, står regeringen i problemer til halsen.

Kan landbruget sidde i en trepart med Stephanie Lose – økonomiminister og helt afgørende del af Venstres nye formandskab – og lave en aftale, der er ambitiøs nok på klimaets vegne? Det tvivler man stærkt på i Danmarks Naturfredningsforening, som har en nøglerolle i den grønne trepart. 
Kan landbruget sidde i en trepart med Stephanie Lose – økonomiminister og helt afgørende del af Venstres nye formandskab – og lave en aftale, der er ambitiøs nok på klimaets vegne? Det tvivler man stærkt på i Danmarks Naturfredningsforening, som har en nøglerolle i den grønne trepart. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Esben SchjørringSimon Friis Date

Det lød måske sådan.

Men da økonomiprofessor Michael Svarer onsdag i denne uge fremlagde sin rapport om en CO2-afgift på landbruget, var det ikke afslutningen på en proces, der sikrer dansk landbrugs grønne omstilling.

Det var heller ikke begyndelsen på afslutningen. Men det var afslutningen på begyndelsen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00