Om  
Mads Jakobsen

Sygemeldt midtjysk borgmester forlader politik

Venstre-borgmester i Struer Kommune Mads Jakobsen har siddet i byrådet i mere end 22 år, men vælger nu at træde ud af dansk politik.

Foto: Morten Stricker/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Siden 15. august har Mads Jakobsen været sygemeldt med stress på ubestemt tid, hvor borgmesterposten har stået tom. Nu skal pladsen udskiftes.

Struer Kommunes borgmester Mads Jakobsen lægger politik på hylden efter at have været sygemeldt i mere end tre måneder.

Det skriver TV Midtvest.

Den 60-årige borgmester har efter eget ønske anmodet om at træde ud af kommunalbestyrelsen 31. januar 2024. Derefter skal der findes en ny arvtager til borgmesterkæden.

"Det har jo taget noget tid. Det er da hårdt, for jeg har brugt 22 år af mit liv i Struer Kommune og har arbejdet med rigtig mange spændende mennesker. Det kommer jeg til at savne," siger Mads Jakobsen i en pressemeddelelse ifølge TV Midtvest.

Vikar står klar

Mads Jakobsen fandt sin vej til byrådet i Struer Kommune tilbage i 2001. 12 år senere erobrede han borgmesterkæden. Efter fire år videregav han stafetten til socialdemokraten Niels Viggo Lynghøj og indtog igen borgmesterkontoret ved seneste kommunalvalg i 2021.

15. august blev det bekendt for offentligheden, at Mads Jakobsen blev sygemeldt med stress. Siden da har Venstres gruppeformand i Struer Kommune, Marianne Bredal besiddet posten.

Mads Jakobsen bestrider foruden sit borgmesterhverv også formandsposter for Struer Forsyning samt Dansk Affaldsforening. 

Den afgående borgmester og Venstre-politiker fortæller desuden, at lederskabet i Venstre og i Struer Kommune bør videreføres på god og konstruktiv vis. Det fremgår ikke, hvad Mads Jakobsen skal fremadrettet.

Om Marianne Bredal skal træde i hans fodspor og fortsætte som byens borgmester, besluttes på et snarligt byrådsmøde.

Marianne Bredal har selv meldt sig klar til og overtage borgmesterposten og oplyser til TV Midtvest, at hun har Venstres opbakning.

Læs også

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mads Jakobsen

Fhv. borgmester (V), Struer
Landbruget (Asmildkloster Landbrugsskole 1988)

0:000:00