Tænketank tvivler på økologers forslag til klimaafgift: Det er en model for mere økologisk landbrug

Klimaeffekten af det økologiske landbrugs forslag til en CO2-afgift er tvivlsom, mener tænketanken Concito. Ifølge vismændene kan økologernes model dog give god mening. Erhvervet afviser kritikken.

Økologernes model til en regulering af landbruget inddrager ikke kun klima som parameter. Andre hensyn som natur, dyrevelfærd og renere drikkevand skal også vægte, mener det økologiske landbrug.
Økologernes model til en regulering af landbruget inddrager ikke kun klima som parameter. Andre hensyn som natur, dyrevelfærd og renere drikkevand skal også vægte, mener det økologiske landbrug.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Når regeringen snart skal indføre en CO2-afgift på landbruget for at nå den danske klimamål, bør den styre udenom et konkret forslag fra det økologiske landbrug.

Det mener den grønne tænketank Concito, der tvivler på klimaeffekten ved Økologisk Landsforenings model ”Pris på bæredygtighed”.

Økologisk Landsforening har først og fremmest lavet en model for mere økologisk landbrug. Og det er jo heller ikke særlig overraskende.

Torsten Hasforth
Cheføkonom, Concito

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00