Thor P. tror på besparelsesgevinst til fødevareområdet

NYHED: Finansministeren fastholder, at universiteterne kan være med til at spare de penge, der skal bruges til at forbedre fødevarekontrollen.
Finansminister Thor Pedersen (V) fastholder beregninger, der viser besparelser i de selvejende institutioner.
Finansminister Thor Pedersen (V) fastholder beregninger, der viser besparelser i de selvejende institutioner. Foto: Altinget/Rasmus Flindt
Niels Th. Dahl

Vi må sikre, at det ikke giver negative konsekvenser for hverken institutionerne eller fødevarekontrollen. Og hvis ikke regeringen vil inddrage alle partier i forhandlingerne om det her, så er det i givet fald ministeren selv, der bærer det fulde ansvar.

Per Clausen
Fødevareordfører for Enhedlisten

Det er faktisk muligt for de selvejende institutioner under staten - herunder universiteterne - at spare penge på indkøbsbudgetterne.

Det skriver finansminister Thor Pedersen (V) i et svar til Folketingets Fødevareudvalg. Dermed mener ministeren, at finansieringen af forårets fødevareforlig holder vand.

Det fremgår således af svaret, at den forventede besparelse ved at lade de selvejende institutioner benytte statens indkøbsaftaler er beregnet ud fra konkrete interviews hos en række af institutionerne, og at deres indkøbsmønstre derved er blevet kortlagt.

0:000:00